Generelle oplysninger

www.willums.com ejes og drives af Willums ApS, CVR nr. 40328866, (herefter "willums.com" og "Willums"), Myntevej 3 8920 Randers NV, +45 40 79 17 19, info@willums.eu

Disse handelsbetingelser er gældende for private forbrugeres køb af varer på willums.com. 

Afgivelse af ordre

Ordre via willums.com

Willums.com er åben 24 timer i døgnet, og du kan derfor næsten altid handle. Det kan dog ske, at vi lukker webshoppen grundet vedligeholdelse. Du kan kun foretage køb, når webshoppen er åben og tilgængelig. Alle priser er inkl. 25 % moms og i danske kroner, hvor intet andet nævnes.

Du vælger varer, som du vil købe på willums.com, og lægger dem i "kurven". Du kan frem til selve bestillingstidspunktet rette hvilke varer du har i kurven, og du kan løbende tjekke hvilke varer du har i din kurve, samt prisen på disse varer, ved at trykke på "Kurv" i øverste højre hjørne.

Når du har fundet dine ønskede varer trykker du på "Betaling"i kurven, hvor du  i første trin skal oplyse dine personlige data i form af kontakt informationer og leveringsadresse. I næste skridt vælger du leveringsmetode hvor du også kan se priserne for hver mulighed. Når du har valgt leveringsmetode, trykker du "Fortsæt til betaling". Herefter kan vælge betalingsform og faktureringsadresse. Du kan ændre i indholdet af kurven indtil du trykker "Betal nu". Herefter er din ordre gennemført og registreret. 

Afgivelse af ordre via vores hjemmeside, er ikke en juridisk bindende aftale. Willums har derfor mulighed for at annullere din ordre som følge af trykfejl, tekniske problemer, leveringssvigt og lignende situationer.

Bindende ordrebekræftelse/faktura sendes først til dig, når vi har afsendt de varer, som du har bestilt.Når du har afgivet en ordre via vores hjemmeside, vil vores system automatisk sende dig en e-mail, hvoraf det fremgår, hvilke varer du har bestilt. Der er alene tale om en elektronisk kvittering for modtagelse af din ordre.Du skal være opmærksom på, at det automatiske svar (via e-mail) ikke er en juridisk bindende ordrebekræftelse, hvorved en aftale er indgået. Aftalen er først bindende, når du har modtaget en e-mail fra Willums med information om, at vi har afsendt varen.

Willums.com tager i mod Dankort, Visa/Dankort og Mastercard. Vi tager ikke kortgebyrer. Beløbet for din ordre trækkes først når varen afsendes.  

"Specialbyg" - Specialfremstillede varer

"Specialbyg" indbefatter specialfremstillede ordrer lavet ud fra specifikationer angivet via mail og/eller telefon af kunden til Willums. Du kan bestille specialvarer ved at kontakte Willums på tlf +45 40 79 17 10 eller på mail info@willums.eu. Her vil vi også vurdere hvorvidt en opmåling er nødvendig for at afgive et endeligt tilbud. Bemærk at opmåling uden ordreafgivelse koster 2300 DKK. 

Ved efterspørgsler på specialbyg, kan der være tilfælde hvor et ønsket produkts mål eller materialer umuliggør produktionen, eller gør produktet uhensigtmæssigt at anvende. I sådanne tilfælde vil Willums først forsøge at finde en alternativ løsning sammen med dig. Willums fastholder dog også retten til at afvise ordren.

For specialfremstillede varer bestilt efter specifikationer angivet af dig via mail eller telefon fremsendes en seperat ordrebekræftelse. Heri fremgår krav om forudbetaling på 100% af det totale beløb. Dette gøres for at tillade, at produktionen af produktet kan påbegyndes med det samme.

For specialfremstillede varer modtages betaling via bankoverførsel, bankoplysninger fremgår af ordrebekræftelse samt faktura. 

Levering

Vi behandler din ordre så hurtigt som muligt. Ved forudbestilling på willums.com forventes en leveringstid på 6-8 uger, mens der ved øvrige varer forventes en leveringstid på 2-3 uger. Bestilte produkter leveres samlet. Bestillinger foretaget i slut-November og December vil opleve en forlænget leveringstid på op mod 8-12 uger i alt. 

For "specialbyg", dvs. specialfremstillede varer bestilt via mail eller telefon, vil du blive kontaktet direkte via e-mail, når du har afgivet ordren og lavet forudbetaling med yderligere oplysninger om forventet leveringstid. Bemærk at længere levereringstider kan forekomme, f.eks. ved bestilling af sjældne materialer.

Vi tilbyder følgende leveringsmetoder: Afhentning af varer i vores showroom til 0 DKK, levering til kantsten til 750 DKK, levering inkl. opbæring og montering til 1500 DKK. 

Du kan afhente dine varer i vores showroom, Hadsundvej 510 8983 Gjerlev. Du vil få besked når dine varer er klar til afhentning samt information om tidsrum for afhentning. 

Levering og montering er inkluderet i den samlede pris for køkkenplader.

Ved levering til kantsten og levering inkl. opbæring og montering, vil du blive kontaktet vedr. leveringstidspunktet, så du kan være hjemme ved levering. Hvis du alligevel ikke er hjemme, så kan dine varer blive returneret til lageret. I så fald bedes du kontakte os direkte for at få hjælp. 

Willums bærer ansvaret for varerne, indtil du har modtaget dem. Vi leverer overalt i Danmark til landfaste øer, dog ikke Grønland og Færøerne. 

Fortrydelsesret

Op til 4 dage efter din bestilling kan du annullere eller ændre din ordre uden omkostninger. Der går nemlig 4 dage fra bestilling til vi igangsætter produktionen. Vil du annullere dit køb efter de 4 dage, vil det koste dig et beløb svarende til vores tab, dog højest 25% på varens pris. Dette skyldes, at varen er sat i produktion, og vi er derfor nødsaget til at sælge varen via vores outlet til nedsat pris.

Du skal give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb ved at skrive til info@willums.eu eller ringe på 40791719.  I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret, hvorefter vi kvitterer pr. mail for modtagelse af din fortrydelse. 

Du kan også udfylde vores standardfortrydelsesformular, men det er ikke obligatorisk. Hvis du gør det, kvitterer vi straks pr. mail for modtagelse af din fortrydelse. Fortrydelsesformularen bliver sendt til dig med din ordre. 

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Bemærk, at specialfremstillede varer, som fremstilles specielt til dig efter kontakt på mail og telefon, ikke tages retur. Vi fremsender ordrebekræftelse på disse varer, hvor vi informerer om, at der ikke er returret på varen. 

Returnering

Hvis du ønsker at annullere din ordre efter, at du har modtaget dine møbler, kan du returnere møblerne til os indenfor 30 dage. Du skal selv betale udgifter forbundet med returnering. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind, da du bærer risikoen for varen/varerne fra tidspunktet for varens levering.

Du skal sende dine varer retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal sende varen til: Willums ApS, Hadsundvej 510, 8932 Gjerlev, Danmark

Plejeprodukter kan returneres som sendt pakke, mens møbler skal returneres via fragtfirma grundt størrelse og vægt. Du kan indhente tilbud på returnering af møbler via et transportfirma, da dette vil afhænge af størrelse, vægt, kilometer af transport samt eventuelle broafgifter. 

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis tilbagebetalt det beløb du har indbetalt til os. Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.  

Vi refunderer din betaling (inkl. leveringsomkostninger og eksl. eventuelle omkostninger) uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den. 

Reklamationsret

Købelovens mangelsregler gælder varekøb. Når du handler hos willums.com, har du 24 måneders reklamationsret. Du skal reklamere over manglen ”inden rimelig tid” efter du har opdaget manglen.  Vi anbefaler, at du reklamerer hurtigst muligt og inden 2 måneder efter, du har opdaget manglen. Det er ikke muligt at reklamere, hvis det er over 24 måneder siden du modtog varen.

Bemærk at mangler ikke inkluderer variationer i mønstret, der er naturligt opstået i stenen. Dette gælder også naturlige "skønhedspletter" i naturstenen herunder glasårer, taroli (mindre huller i stenens overflade der opstår i den naturlige tilblivelse), samt udspartlinger.

Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, få pengene tilbage eller få afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtigt brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Ønsker du at reklamere over et produkt, skal du kontakte info@willums.eu. Send os gerne et billede af produktet sammen med beskrivelsen af fejlen. Bliver din reklamation godkendt, så sender vi dig en returlabel, så du kan returnere produktet uden omkostninger for dig.

Du kan reklamere ved at kontakte os via mail på info@willums.eu eller telefonisk på +45 40 79 17 19. Afhængigt af den konkrete situation vil du modtage de videre instrukser. 

Persondata

Willums respekterer ethvert ønske om hemmeligholdelse af personoplysninger, som afgives på willums.com Desuden er vi opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af personoplysninger. Willums registrerer og behandler personoplysninger i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler herfor.

Ved at benytte willums.com accepterer du, at Willums registrerer og behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med nedenstående.

Du kan benytte willums.com uden at fortælle os, hvem du er, og uden at give personoplysninger om dig selv. Willums.com benytter cookies, men benyttelsen af Willums.com medfører ikke i sig selv registrering af personoplysninger.

For at kunne handle på willums.com skal du som minimum oplyse:

Navn
Adresse
E-mailadresse
Telefon/mobilnummer

Personoplysningerne registreres hos Willums. Ovenstående data vil blive gemt med det formål at kunne levere de varer, du har købt, samt behandle henvendelser vedrørende dit køb i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, oplysningerne vedrører, jf. bogføringslovens § 10, hvorefter oplysningerne slettes.

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 

Oplysninger videregives eller sælges ikke til tredjepart, medmindre dette sker i forbindelse med en omstrukturering eller et helt eller delvist salg af virksomheden. Eventuel videregivelse i sådan situation vil ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende persondatalovgivning.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: info@willums.eu

Forbud mod køb med henblik på planlagt videresalg

Willums har mængdebegrænsning pr. ordre på udvalgte varer for at modvirke, at køb via willums.com sker med planlagt videresalg for øje. For de varer, der er underlagt mængdebegrænsning, vil det ikke være muligt at bestille flere stk. end det maksimale antal, som vises på skærmen, når ordren afgives.

Såfremt Willums vurderer, at en kunde har forsøgt at omgå Willums’ regler vedr. mængdebegrænsning eller generelt køber med henblik på planlagt videresalg, forbeholder Willums sig ret til at annullere en eller flere af disse ordrer, uden at kunden i den forbindelse kan rette noget krav mod Willums. 

Klagemuligheder

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til vores kundeservice på +45 40 79 17 19 eller info@willums.eu.

Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning sammen, kan du indgive en klage til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til Center for Klageløsning via www.naevneneshus.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby, mail: cfk@kfst.dk

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klager indgives via http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive Willums e-mail-adresse: info@willums.eu

Ansvarsfraskrivelse

Willums kan til enhver tid ændre indholdet af denne side. Willums kan ikke drages til ansvar for eventuelle skader opstået som resultat af brug af siden eller for den sags skyld manglende adgang til brug af siden. 

Sidst opdateret: 2. november 2021